Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Portugal shvata BiH ozbiljno, NSBiH poslao obavještenje bh. navijačima

navijači bosne i hercegovine
FTO: A. Durgut/Pixsell

S obzirom na to da je stadion rasprodat u punom kapacitetu, Nogometni savez se obratio svim navijačima i posjetiocima

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će naredni domaći meč u kvalifikacijama za EURO 2024 odigrati protiv Portugala 16. oktobra u 20:45 sati na „Bilinom polju“ u Zenici.

S obzirom na to da je stadion rasprodat u punom kapacitetu, Nogometni savez se obratio svim navijačima i posjetiocima.

Istakli su preporuke:

  • Zbog pojačanih sigurnosnih mjera koje će se poduzimati sa ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.
  • Kapije stadiona se otvaraju 2 sata prije početka utakmice.
  • Djeci mlađoj od 7 godina nije dozvoljen ulaz na stadion. Molimo posjetioce da ne dovode djecu na stadion jer zbog činjenice da je stadion rasprodat i mogućih gužvi na ulazu, ugrožavate njihovu sigurnost. Djeca starija od 7 godina moraju posjedovati ulaznicu.
  • Dozvoljeno je unošenje zastava i drugih navijačkih materijala isključivo sa državnim obilježjima Bosne i Hercegovine i Portugala.
  • Molimo navijače da prate instrukcije zaštitara na stadionu, te da uz fer i korektno navijanje podrže našu reprezentaciju u ovoj utakmici.

Portugal shvata BiH ozbiljno

Portugal se uveliko priprema za predstojeće kvalifikacione susrete za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Slovačke i BiH.

Portugalci bi pobjedom protiv Slovačke obezbijediti plasman na Evropsko prvenstvo, pa bi u ponedjeljak protiv BiH u Zenici igrali bez rezultatskog imperativa.

Kako prenose portugalski mediji, sa spiska Roberta Martineza otpala su dvojica nogometaša. Riječ je o Ricardu Horti te Raphaelu Guerreiru, koji su povrijeđeni.

Roberto Martinez na raspolaganju ima 24 igrača te neće slati naknadne pozive, objavili su portugalski mediji.