Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Portugalci četvoricu naših igrača ocijenili užasnom dvojkom

bih portugal bilino polje
FOTO: nfsbih

Ocjene reprezentativaca BiH od strane portugalskog lista nisu nešto za pohvaliti se, s obzirom na rezultat to je i očekivano

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je doživjela debakl na Stadionu Bilino Polje u Zenici protiv reprezentacije Portugala.

Poraz rezultatom 0:5, u kojem je svih pet golova primljeno u prvom poluvremenu, dovoljno govori o sinoćnjoj utakmici. Tako smo izjednačili naš najteži poraz s onim protiv Argentine u prijateljskoj utakmici.

Nakon utakmice uslijedili su utisci i ocjenjivanje igrača, a sasvim je logično da su naši reprezentativci dobili jako niske ocjene za sinoćnji nastup, što od navijača, što od medija.

Zanimljivo je bilo vidjeti kako su portugalski mediji ocijenili nastupe naših reprezentativaca sinoć. Portugalska A Bola objavila je ocjene sa pratećim komentarima, a njih možete pročitati u nastavku. Napomena, A Bola igrače ocjenjuje ocjenama od najlošije 1 do najbolje 10.

Četiri dvojke

“Šehić (3) – Teška noć završila je povredom i izmjenom u 72. minuti utakmice.

Dedić (3) – Nekada Felix, a nekada Leao ispred njega. Bila je to prava noćna mora.

Barišić (2) – U trećoj minuti igrao je rukom i napravio penal. Nije mogao gore ući u utakmicu.

Hadžikadunić (4) – Imao je najviše koncentracije od svih defanzivaca.

Kolašinac (3) – Bruno Fernandes ga je izluđivao tokom cijelog susreta.

Pjanić (4) – Kada je htio bio je odličan na terenu. Istina je ta da je bio prilično odsutan iz utakmice, posebno u prvom poluvremenu.

Stevanović (5) – Desno krilo se najviše trudilo da povede svoju ekipu prema naprijed. Njegov trud je većinom propadao zbog manjka koncentracije njegovih saigrača. On nije odustajao i sve vrijeme je pokušavao da bude opasan po gol protivnika.

Cimirot (2) – Prvo poluvrijeme užasno. Premalo koncetracije i previše grešaka.

Rahmanović (2) – Nije uspijevao da pokrene napad, igru napustio na poluvremenu.

Demirović (2) – Ništa nije uradio u prvom poluvremenu, igru napustio na poluvremenu.

Džeko (3) – Nije pokazao ono što zna i kao rezultat toga Bosna i Hercegovina nije napadala. Karijera mu je u padu i to je očito.

Izmjene

Gazibegović (5) – Pokušao se uključivati u napade.

Hadžiahmetović (5) – Donio je intenzitet u igru Bosne i Hercegovine.

Hamulić (4) – “Talasao” je odbranu Portugala.

Gojković (5) – Odbrana nije primila gol kada je ušao.

Vasilj (3) – Bez određenog učinka.”

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine ostao je baraž koji se igra u martu i kroz kojeg će se pokušati domoći nastupa na Europskom prvenstvu iduće godine u Njemačkoj. Reprezentacija Portugala se još u petak pobjedom nad Slovačkom plasirala na smotru najboljih europskih fudalskih reprezentacija.