Zmajevi optimisti

Prevljak: Možemo napraviti podvig protiv Francuske; Gojak: Svi kao jedan (VIDEO)

prevljak

Fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će odigrati drugu utakmicu u grupi ”D” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022”. Protivnik u Sarajevu biće im aktuelni prvak svijeta Francuska

Smail Prevljak, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine istakao je da pripreme za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022” protiv aktuelnog planetarnog prvaka Francuske ”protiču u najboljem redu”.

“Već dugo smo na okupu i spremamo se kvalitetno za zahtjevan meč koji je pred nama. Dvije utakmice smo odradili, i što je najbitnije nismo izgubili. Sad nam dolazi Francuska i svi znamo ko su oni. Međutim, mi smo spremni i očekujemo pozitivan rezultat“, izjavio je Prevljak, te dodao:

“Raspored je zgusnut, ali svi smo već u klubovima navikli na ovaj tempo gdje imamo utakmicu svaka tri ili četiri dana. Jeste da imamo malo vremena za regeneraciju, ali svi smo svježi, spremni, sa dobrim stavom i vidjet ćemo šta će nam to donijeti u srijedu. U fudbalu je sve moguće i vjerujem da možemo da napravimo podvig. Ako iskoristimo naše šanse sve je moguće i nadamo se najboljem mogućem rezultatu.“

Amer Gojak vjeruje da u bespoštednoj borbi saigrači i on iz nacionalnog tima mogu iznenaditi svjetskog prvaka Francusku.

”Svi znamo kakva nam ekipa dolazi i sigurno da ćemo ih spremni dočekati. Sigurno imaju i dosta kvaliteta, ali vjerujemo u sebe i naše kvalitete i nadam se da ćemo doći do povoljnog rezultata”, rekao je Gojak, te  poručio:

”Šta se može reći o njima, a da se već ne zna?! Na svakoj poziciji imaju po tri top igrača. Trebamo da se maksimalno spremimo i ispoštujemo sve zadatke koje selektor stavi pred nas, te da na terenu budemo svi kao jedan. Da ginemo jedan za drugog, samo tako ćemo doći do povoljnog rezultata”.

Utakmica BiH – Francuska igra se u srijedu, 31. marta, na sarajevskom stadionu ”Grbavica” sa početkom u 20.45 sati. Poslije dva odigrana kola u grupi ”D“ prva je Francuska sa četiri boda. Finska i Ukrajina imaju po dva. Bosna i Hercegovina sakupila je bod i ima utakmicu manje u odnosu na spomenuti trio. Kazahstan je bez bodova iz jednog meča.