Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promocija knjige “Kapiten jednog teškog vremena” u Kozarcu

slika_bix

Nakon Bugojna, Bosanske Otoke, Bužima, Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanskog Novog, Zenice danas je u Kozarcu promovirana knjige “Kapiten jednog teškog vremena” autora Vlatka Glavaša.

Osim nekadašnjeg kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, o knjizi su govorili novinar Senudin Safić i urednik knjige Muhamed Bikić.

– Krenuti iz Bugojna, igrati u Bundes ligi, biti kapiten BiH u Brazilu, dobiti svjetskog prvaka Italiju i oprostiti se protiv reprezentacije svijeta u glavnom gradu moje jedine domovine, to je ostvarenje sna svakog nogometaša na svijetu – rekao je Glavaš.

Govoreći o sportskoj karijeri Vlatka Glavaša, Bikić je naglasio je da su se Vlatku ostvarila četiri sna – zaigrao je za matični klub iz grada u kojem se rodio, igrao za njemačku ekipu “Fortunu” i svojim golom uveo je u Bundesligu, zaigrao za reprezentaciju svoje domovine, i ponio kapitensku traku protiv reprezentacije Brazila u Brazilu, te odigrao oproštajnu utakmicu za BiH protiv reprezentacije svijeta.

– Malo koji fudbaler u svijetu može se pohvaliti takvim podacima i karijerom. Vlatko Glavaš je primjer kako možemo da idemo naprijed i kako možemo da pravimo budućnost – kazao je Bikić.

Knjiga “Kapiten teškog vremena”, čiji je sav prihod humanitarnog karaktera, nastavlja s predstavljanjem širom BiH, a stigli su i pozivi iz Evrope, Amerike i Australije, saopćili su organizatori.