Reprezentacija

bivši selektor zmajeva

Prosinečki: BiH ne može biti velika reprezentacija, ali može biti dobra

02/01/2021

Žuti je odgovorio i na pitanje da li Bosna i Hercegovina ima kvalitet da postane odlična reprezentacija

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u 2021. godinu ušao je bez angažmana.

Posla mu nije nedostajalo u proteklih 13 mjeseci, promijenio je tri trenerske klupe, onu reprezentacije BiH, Kayserisporai Denizlispora.

Prosinečki je u razgovoru za Sportske novosti komentirao i rastanak sa Zmajevima.

– Možda su neke ambicije bile veće od onoga što je u tom trenutku reprezentacija mogla. Mi smo jako dobro krenuli kroz Ligu nacija, a onda su došle kvalifikacije, utakmice za koje sam ja, a i svi mi, mislili da bismo ih trebali dobiti. A nismo, još smo i izgubili onu utakmicu protiv Armenije. Takve utakmice jednostavno moraš dobiti. Reprezentacija se nije plasirala na EURO kroz grupu, nakon toga je imala veliku šansu kroz Ligu nacija, gdje, nažalost, opet nije uspjela, izgubila je na jedanaesterce – rekao je Prosinečki.

Žuti je odgovorio i na pitanje da li Bosna i Hercegovina ima kvalitet da postane odlična reprezentacija.

– Ne znam sad pristaje li baš riječ “odlična”. Pa ko to ima odličnu reprezentaciju? Samo nekoliko država. Ali, BiH može biti dobra reprezentacija jer ima mnogo pravih igrača i talenata. Dakle, ne mogu biti odlična reprezentacija, ali svakako mogu biti kompetitivna reprezentacija, koja se kroz kvalifikacije može boriti za velika takmičenja.

Proteklih dana govorilo se da bi Prosinečki mogao preuzeti Sjevernu Makedoniju, koja je izborila EURO, ali je on demantirao takve spekulacije, kazavši da još nema nikakvih ponuda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.