Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razočarani selektor

Prosinečki digao ruke: BiH više nema šanse ići na EURO, ostaje samo Liga nacija

prosinecki33334

Prosinečki je bio jako utučen nakon poraza, te je kratko rekao kako smo izgubili sve šanse za plasman na EURO, te da nam ostaje samo put kroz Ligu nacija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Jerevanu od Armenije sa 4:2 u susretu šestog kola J-grupe kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine.

Trećim porazom izabranici selektora Roberta Prosinečkog sveli su šanse da uspješno okončaju kvalifikacije na minimum, s obzirom na to da su ponovo pali na četvrto mjesto, sa pet bodova zaostatka za drugoplasiranom Finskom koja ima utakmicu manje.

Prosinečki je bio jako utučen nakon poraza, te je kratko rekao kako smo izgubili sve šanse za plasman na EURO, te da nam ostaje samo put kroz Ligu nacija.

– Moramo čestitati Armeniji. Koliko god smo mi htjeli, dali dva gola, imali šanse, oni su zasluženo pobijedili. Sigurno nismo bili na nivou, možda je prema naprijed, možda je bio i penal. Sve je to sada nevažno. BiH više nema šanse ići na Evropsko prvenstvo. Ostaje Liga nacija, pa ćemo vidjeti šta će biti dalje. Uostalom, sad ćemo na press, pa ćemo reći, rekao je selektor Prosinečki za televiziju Nova BH.

Robert Prosinečki podnio ostavku!