Reprezentacija

Selektor Zmajeva

Prosinečki: Dvije utakmice za Pjanića – žalosno!

26/04/2019

Pjanić propušta utakmice trećeg i četvrtog kola grupe "J" kvalifikacije za EURO 2020 s Finskom 8. juna u Tampereu i tri dana kasnije duel u Torinu s Italijom

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, razočaran je odlukom Disciplinske komisije Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) koja je Miralema Pjanića suspendovala dva naredna meča u kvalifikacijama za EURO 2020.

“Žalosno! Pjanića kazniti sa dvije utakmice, a uvjeren sam i danas da onaj start nije uopće bio za crveni karton. Nije imao namjeru da starta na protivnika. To nije uredu. Vjerujem da će nakon naše žalbe UEFA ublažiti kaznu, da ćemo Pjanića imati za utakmicu s Italijom. Nije zaslužio da propusti meč u ‘svom’ Torinu”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Prosinečki.

Prema prvostepenoj odluci DK UEFA-e, radi direktnog crvenog kartona koji je dobio u meču protiv Grčke u Zenici (2:2), Pjanić propušta utakmice trećeg i četvrtog kola grupe “J” kvalifikacije za EURO 2020 s Finskom 8. juna u Tampereu i tri dana kasnije duel u Torinu s Italijom.

Kako je za AA ranije danas potvrdio Darko Ljubojević, sekretar stručnog fudbalske reprezentacije BiH, nakon objašnjenja odluke, Nogometni/Fudbalski saveza BiH (N/FS BiH) podnijet će žalbu UEFA-i i tražiti da se Pjanićeva kazna ublaži, jer “nije imao namjeru da napravi prekršaj i oštro startuje na igrača Grčke”.
BiH je u prva dva kola kvalifikacija za EURO 2020 osvojila četiri boda, pobijedivši Armeniju u Sarajevu (2:1) i remiziravši sa Grčkom na zeničkom stadionu “Bilino polje” (2:2).

Italija je trenutno prva u grupi “J” s maksimalnih šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.

Ljubojević: Žalit ćemo se UEFA-i, Pjanić nije imao namjeru da faulira Grka

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.