Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Parlament FBiH

SDP će tražiti stavljanje van snage odluke o poskupljenju plina

parlament fbih

Novo poskupljenje plina, osim kao teret privredi, sa svojim bezobrazno velikim povećanjem od 30 posto najveću štetu napravit će građanima

Socijaldemokratska partija BiH osuđuje odluku Vlade premijera Fadila Novalića kojom se poskupljuje plin za privredna društva, stoji u saopštenju ove stranke.

Vlada premijera Novalića, osim što je najnesposobnija u historiji, ostat će upamćena i po svom beskrupuloznom haračenju građana Federacije. Novo poskupljenje plina, osim kao teret privredi, sa svojim bezobrazno velikim povećanjem od 30 posto najveću štetu napravit će građanima.

To će posebno biti izraženo u glavnom gradu BiH Sarajevu gdje cijena plina direktno i najviše utiče na formiranje cijene grijanja preduzeća Toplane. Slučaj akciza pokazao je da SDA i partneri nemaju mjeru u legaliziranoj pljački građana, pa ne čudi da i ovaj put u medijima upozoravaju na rat, a u institucijama uredno i u punoj partnerskoj slozi daju još jedan ekonomski razlog za napuštanje BiH.

Po istom naučenom modelu, dok su bili dio SDA, sile i bezosjećajnosti, PDA u Tuzlanskom kantonu sprovodi teror nad rudarima, bez uvažavanja njihovih zahtjeva. Ne postoji opravdanje za represiju nad radnicima. SDP već godinama upozorava na odmetnutost rudnika Banovići od kontrole institucija Federacije i Vlade, koja na tome ništa i ne radi usljed stranačkog rata SDA i PDA.

Vlast u BiH je potpuno odmetnuta od volje građana, ali će SDP iskoristiti sve mehanizme da zaštiti radnike i građane od nasilja određenih vlastodržaca i to već na narednoj sjednici Parlamenta Federacije BiH na kojoj ćemo tražiti stavljanje van snage odluke o poskupljenju plina, aže se u saopštenju SDP-a.

sdp