Prosinečki ima dvije dileme pred sutrašnji meč: Poznat prvi sastav?

zmajevi trening

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine je važna utakmica. Zmajevi će sutra u Belfastu s početkom od 15 sati igrati prvi meč za bodove nakon skoro godinu dana i pobjede u Estoniji kojom su zaključene prethodne kvalifikacije. Bila je to bitka za Mundijal koja je okončan neslavno. Pobjeda u Talinu bila je pirova, a te večeri posljednji put igrao je Vedad Ibišević.

Danas je to dosta drugačiji tim. Na kormilu je Robert Prosinečki, a u selekciji niz osvježenja. Riječ je Bojanu Nastiću, Eldaru Čiviću, Elvisu Sariću, dok osim Ibiševića nema ni Senada Lulića i privremeno Asmira Begovića.

Za Belfast su povrede krojile tim, pa će Prosinečki u odbrani biti primoran na male rokade. Izvjesno je da će meč započeti odbrana koju je suprostavio i Južnoj Koreji, s tim što bi umjesto Čivića lako moga igrati Nastić. I to se čini kao jedina dilema.

Ostale pozicije su rezervisane za Ibrahima Šehića koji će stajati na golu, Darka Todorovića kao desnog beka, odnosno Tonija Šunjića i Ervina Zukanovića koji će igrati na stoperskim pozicijama. U veznom redu se očekuju Muhamed Bešić, Miralem Pjanić i Gojko Cimirot, dok će po bokovima napadati Edin Višća i Haris Duljević. Kapiten Edin Džeko će biti usamljen u napadu.

Zmajevi prvi put protiv Irske, Austrija je stari znanac (VIDEO)