Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EURO 2020

Prosinečki odabrao 11-oricu za Italiju

reprezentacija – trening – prosinecki

U odnosu na meč protiv Finske selektor Zmajeva “u vatru će gurnuti” još dva nova imena, a to bi trebali biti Darko Todorović i Amer Gojak

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati gostuje u Torinu gdje će protiv Italije odigrati meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon bolnog poraza i blijedog izdanja u Tampereu protiv Finske, naši reprezentativci tražit će iskupljenje protiv supermoćnih Italijana, koji baš i ne “praštaju” na svom terenu. Čak ni jačim timovima od Zmajeva.

Međutim, nebrojeno puta do sada bh. fudbaleri znali su se izdići iznad svih problema, a nadamo se da će tako biti i večeras.

Selektor Robert Prosinečki na jučerašnjoj konferenciji za medije najavio je izmjene u sastavu u odnosu na meč protiv Finske. Izvjesno je da će se u tim vratiti Miralem Pjanić, koji je odradio suspenziju, ali prema onome što se moglo vidjeti na posljednjem treningu to neće biti jedina promjena, pišu Sportske.ba.

U odnosu na meč protiv Finske selektor Zmajeva “u vatru će gurnuti” još dva nova imena, a to bi trebali biti Darko Todorović i Amer Gojak.

Na golu će biti Ibrahim Šehić, koji nas je sa nekoliko sjajnih intervencija spasio blamaže protiv Finaca. Promjena će biti u zadnjoj liniji, pa bi stoperski dvojac trebali činiti Ermin Bičakčić i Ervin Zukanović (na klupi ostaje Toni Šunjić), a u tom slučaju na poziciji desnog beka zaigrao bi Darko Todorović. Na suprotnoj strani, kao i u Finskoj, ostat će Eldar Ćivić.

Prosinečki bi dodatno mogao “promiješati karte” i pojačati vezni red, pa bi uz Pjanića na sredini terena trebali zaigrati Muhamed Bešić, Elvis Sarić i Gojak. U tom slučaju na klupi bi ostao Haris Duljević, a Sarić bi mogao “uskočiti” na njegovu poziciju i imao bi više defanzivnih zadaka.

Edin Džeko će biti u vrhu napada, a podrška će mu biti Edin Višća.

BiH za Italiju: Šehić, Todorović, Bičakčić, Zukanović, Ćivić, Bešić, Pjanić, Gojak, Sarić, Višća i Džeko.