Prosinečki o mogućem preuzimanju Zmajeva: Spreman sam razgovarati

-robert-prosinecki

Nekoliko imena spominju se kao moguće opcije za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije BiH, a među njima i Robert Prosinečki.

Iako se u medijima pisalo kako je Prosinečki praktično završio sve sa Nogometnim savezom Slovenije, to ipak nije slučaj.

“Znam koliko i vi, i to samo ono što se pojavljuje u medijima. Čujem da se za mene interesuju i Slovenci i Austrijanci, ali za sada me još niko iz N/FS BiH nije kontaktirao”, kazao je za N1.

Trener koji je donedavno vodio selekciju Azerbejdžana tvrdi da je spreman razgovarati sa čelnicima bh. kuće nogometa, te da je zainteresovan za mjesto selektora.

“Za par dana moram u Azerbejdžan da riješim stvari sa njihovim Savezom. Kada to završi, spreman sam razgovarati sa bilo kim, uključujući bh. savez. Želim ozbiljno da se bavim ovim poslom i mislim da mogu dati doprinos”, ističe Prosinečki.

Robert Prosinečki je cijenjeno ime u BiH koje vrlo visoko kotira i kod legendarnog Ivice Osima, koji je potvrdio prije nekoliko dana da bi Prosinečki bio dobro rješenje za klupu BiH.

“Svi znamo ko je Osim, kakav je to bio trener i kakav je čovjek. Ja sam imao sreću da mi je bio trener, a kad neko poput njega kaže takvo nešto, sigurno da je to velika čast”, kazao je za kraj razgovora Prosinečki.