kvalifikacije za sp

Pukki uoči Zmajeva: Imamo na raspolaganju mnogo oružja za pobjedu

pukki-bih

Govorio je napadač Norwicha i o reprezentaciji BiH i našem novom selektoru Ivaylu Petevu kojeg, priznaje, ne poznaje dovoljno

Prva zvijezda finske reprezentecije Teemu Pukki, pred sinoćnji trening Finske je najavio meč protiv Bosne i Hercegovine.

Pukki igra u dobroj formi u Norwichu te je i u ovom ciklusu glavna uzdanica Finaca, a Zmajevi ga se ne sjećaju po dobrom iz prošle utakmice u gostima Finskoj.

“Pred nama su teške kvalifikacije, ali nadamo se da ćemo da nastavimo isti posao koji smo radili posljednjih godina. Cilj nam mora biti da dođemo do Svjetskog prvenstva”, rekao je Pukki, koji priznaje da je fokus već pomalo na Evropskom prvenstvu koje će se održati predstojećeg ljeta, a na njemu će igrati i Finska.

“Naravno, naš glavni cilj je Evropsko prvenstvo. Sve je to bio san svih nas da se uključimo u velika takmičenja, a jedno takvo nas čeka na ljeto. Baš je sjajno što mogu igrati toliko mečeva s ovom “bandom””, radostan je Pukki.

Govorio je napadač Norwicha i o reprezentaciji BiH i našem novom selektoru Ivaylu Petevu kojeg, priznaje, ne poznaje dovoljno.

“Teško je reći bilo što o treneru kad o njemu nema previše podataka, ali znam da je naš stručni štab dobro odradio posao analize kako bi odgonetnuli njegov stil igre. Sigurno će biti tijesna utakmica, ali imamo na raspolaganju mnogo oružja za pobjedu”, vjeruje Pukki.

Utakmica Finska – BiH u prvom kolu kvalifikacija za SP igra se u srijedu od 20.45h.