Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Različiti kriteriji: Kome vjeruje Robi, a da mu nije vjerovao Meša i obratno?

Prosinecki Zaimovic1

Da smjena generacija ipak čini svoje, da se svakako ne podudaraju razmišljanja trenera, odnosno da je period od pola godine vrijeme u kojem je moguće uhvatiti formu, ispasti iz nje ili oporaviti se i povrijediti, potvrda su dva posljednja spiska reprezentacije Bosne i Hercegovine (ne računajući onaj za SAD).

Prvi je jesenas sačinio Mehmed Baždarević, a drugi nedavno Robert Prosinečki. Meša je pozivao 24, a Robi 23 igrača. Zanimljivo je da je sa Baždarevićevog spiska od jesenas na prvom Robertovom svega 14 igrača.

To su Šehić, Pirić, Kolašinac, Vranješ, Zukanović, Šunjić, Šimunović, Pjanić, Bešić, Višća, Cimirot, Duljević, Džeko i Kodro. Novajlije u odnosu na taj periodu su Burić, Memišević, Bičakčić, Sarić, Milošević, Medunjanin, Zakarić, Prevljak i Bajić.

Izet Hajrović nije uhvatio formu u Dinamu, Sejad Salihović nije standardan u HSV-u, baš kao ni Dario Đumić u Utrechtu, Ibišević i Lulić su se oprostili, a Cocalić je u Belgiji ispao iz lige, što će reći da je riječ o igračima kojih danas opravdano nema. S druge strane čudi odluka da senizostavi Matu Jajala koji je u Palermu jedan od najstandardnijih i najbolje ocijenjenih od početka sezone. Nema ni Danijela Miličevića, koji je s Metzom istina posljednji u Francuskoj, ali i koji istovremeno igra standardno i uz to pruža dobre partije.

Čudi i to što nema Rade Krunića, kapitena lidera Serije B i igrača koji je ove sezone postigao četiri gola i upisao devet asistencija. Najveće iznenađenje ipak je izostavljanje Sanjin Prcića, koji je s Rennesom visoko plasiran u Francuskoj i uz to standardan u timu, te redovno asistira i postiže golove.