Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Salihović postaje višak u HSV-u?

CM9I0745
CM9I0745

Sejad Salihović jedan je od sedam igrača koji bi uskoro mogli napustiti HSV. Ovaj klub nalazi se u teškoj situaciji, prijeti mu ispadanje, sve učestalije su promjene trenera, dok je nekoliko igrača u zrelim godinama i ne predstavljaju budućnost kluba. Prije mjesec, mediji u Njemačkoj objavili su da je pripremljen novi ugovor za Sejada Salihovića, međutim potencijalni reprezentativac BiH do danas ništa nije potpisao.

Portal 90min.de podsjeća da je 33-godišnji Salihović na posljednje tri utakmice bio u kombinaciji, ali i da nije nastupio, te da teško podnosi napore i tempo koji nosi Bundesliga. Obzirom i da novi trener Christian Titz više forsira igru kroz posjed, Salihović baš i ne stoji najbolje.

Osim njega, HSV bi mogli napustiti i Lewis Holtby, Bobby Wood, Sven Schipplock, Andre Hahn, Douglas Santos i Gotoku Sakai. Novi trener nakon prvog treninga odrađenog u utorak rekao je da 34 igrača koja je zatekao ravnopravno konkurišu za nastup u narednom kolu, kao i da će odluku donijeti danas nakon trening utakmice.