Redovi za karte od četiri sata ujutro: Veliki interes za utakmicu BiH i Belgije (FOTO)

karte belgija (1)

Prodaja ulaznica za utakmicu kvalifikacija protiv Belgije, koja će biti odigrana 7. oktobra na stadionu ”Grbavica”, počela je jutros u poslovnicama ovlaštene partnerske agencije “Centrotours”.

Za ovaj meč u prodaju je pušteno 10.300 ulaznica, po cijenama od 30 KM za tribine sjever i istok, te 20 za južnu tribinu.

Nogometni savez BiH ranije je saopćio da za meč vlada veliko interesovanje navijača, a do sada su primili veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica i izvjesno je da će kapacitet stadiona Grbavica biti nedovoljan da primi sve zainteresovane navijače.

U želji da dođu do ulaznica brojni navijači reprezentacije BiH došli su ispred poslovnica ”Centrotoursa” u ranim jutarnjim satima, a neke osobe u redovima se nalaze od četiri sata ujutro.

Iz NSBiH precizirano je da jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica. Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu.

Neposredna prodaja 4.880 ulaznica rezervirana je za potrebe NSBiH.

Fudbalskom savezu Belgije pripada 675 ulaznica, od čega je 550 za tribinu sjever i 125 za tribinu zapad.