Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pred meč u Zenici

Reprezentativac Lihtenštajna: Ne bih slavio gol protiv moje BiH

lihtenstajn3345

Ovo je, svakako, specijalna utakmica za mene. Očekujem pun stadion, a najavili su da će doći i iz moje porodice koji žive u BiH

Nogometaši Lihtenštajna upravo su obavili trening na zeničkom Stadionu ‘Bilino polje’, gdje će sutra u 20.45 sati igrati meč 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Nakon treninga, održali su i pres-konferenciju na kojoj su pred novinare izašli selektor Helgi Kolvidsson te nogometaš švicarskog Thuna Dennis Salanović. Lihtenštajn je u prva četiri kola pretrpio sva četiri poraza, a pritom nisu dali nijedan gol, dok su primili 13 golova.

– Naš je cilj da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje, jer smo mlad tim i potrebno je vrijeme da steknemo iskustvo. Svjesni smo da je BiH odlična ekipa pa je za nas ovo izazov na najvišem nivou – kazao je islandski stručnjak Kolvidsson, koji je napomenuo kako nemaju imperativ da osvoje bodove u Zenici.

– Međutim, svi znamo da je u fudbalu je sve moguće. Statistike su jedno, ali svaka utakmica počinje s 0:0 – napomenuo je Kolvidsson.

On je istakao kako je, s druge strane, bh. tim jedan od kandidata za plasman na prve dvije pozicije te da može izboriti plasman na EP.

– Za mene je prvi favorit Italija, dok je BiH, zbog rezultata proteklih sezona, glavni kandidat za drugo mjesto – smatra Kolvidsson.

Salanović je svojevremeno bio u kombinacijama da zaigra za mladi bh. tim, ali se na kraju odlučio nastupiti za selekciju zemlje u kojoj je rođen prije 23 godine.

– Ovo je, svakako, specijalna utakmica za mene. Očekujem pun stadion, a najavili su da će doći i iz moje porodice koji žive u BiH. Čak su obezbjedili i autobus. Ja sam igrač Lihtenštajna i sutra ću dati sve od sebe – kazao je Salanović, koji je dodao da ima respekt prema “mojoj zemlji” te da zbog toga ne bi slavio, ali da bi, ako mu se ukaže situacija na terenu, iskoristio priliku te postigao gol.

Samo je kapiten Michele Polverino, kako je kazao selektor Kolvidsson, zbog povrede upitan za sutrašnji nastup.