Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Yukhym Konoplya

Reprezentativac Ukrajine otkrio zašto je Island bolji od BiH i Milošević (ne)uspjeli trik u Zenici

reprezentacija ukrajine
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Ukrajina je očekivala da će BiH igrati sa četiri igrača u zadnjoj liniji

Reprezentacija Ukrajine je u četvrtak eliminisala BiH iz baraža za Europsko prvenstvo, a o meču je govorio Yukhym Konoplya, desni bek Ukrajine i Shakhtara.

Upravo je Konoplya obavio veliki dio posla kod prvog gola Ukrajine kada je iskoristio prazan prostor, ubacio se, a potom i asistirao za gol Ukrajinaca.

Suh teren

Konoplya kaže da je teren bio suh.

“Morat ćemo se bolje pripremiti za Island nego za meč protiv Bosne. Ako je teren u Španiji bio savršen, podloga u Bosni nije bila najboljeg kvaliteta. Teren je bio suh.

Mislim da ga namjerno nisu natopili vodom jer je to njima više odgovaralo. I bilo je teško kontrolisati loptu. Činjenica je da smo gubili do 85. minute, ali sam vjerovao do samog kraja da ćemo pobijediti. Ako ne u regularnom vremenu, onda u produžetku.”

Ukrajina je očekivala da će BiH igrati sa četiri igrača u zadnjoj liniji.

“Očekivali smo da će Bosna igrati sa četvoricom štopera jer nisu niti jedan meč sa novim trenerom nisu igrali sa trojicom. I to je uticalo na nas. Island ima disciplinu koju Bosna nema. Siguran sam da su i fizički mnogo spremniji. Oni tačno znaju šta rade.

Island već dugo vremena ima dobre rezultate. Jači su od Bosne i moramo se ozbiljnije pripremiti”, kazao je Konoplya, prenosi Reprezentacija.ba.

Utakmica Ukrajina – Island igra se u utorak s početkom od 20:45 sati na stadionu u poljskom Vroclavu.