Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije igrača

Reprezentativci BiH razočarani nakon poraza: Pokazali smo da i Premijer liga ima kvalitet

reprezentacija bih SAD

Naši reprezentativci su razočarani zbog gola domaćina u posljednjim trenutcima meča. Ipak, složni su da je bh. tim prikazao dobru igru

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine razočarani su porazom u prijateljskom susretu u Los Angelesu od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 0:1 u samom finišu utakmice, ali su složni da je bh. tim prikazao dobru igru.

Kapiten ekipe BiH Ajdin Nukić, bek Tuzla Citiyja, izjavio je da su odigrali “dosta dobru utakmicu i dali sve od sebe”.

– Crveni karton nas je poremetio, ali momci su dali maksimum i šteta što smo na kraju primili gol. To je fudbal, ali smatram da smo se pokazali u dobrom svjetlu i da se sad moglo vidjeti da i naša Premijer liga ima kvalitet – kazao je Nukić.

Član Zrinjskog Hrvoje Barišić kazao je da su “odigrali jako dobro i imali neke šanse”.

– Amerikanci su uigranija ekipa, mi smo se okupili prvi put. Smatram da smo dobro igrali i šteta što smo primili taj gol. Možemo iz ove utakmice izvući mnogo dobrih stvari i ovo je pozitivno iskustvo za nas – izjavio je Barišić.

Mladi golman banjalučkog Borca Nikola Ćetković kazao je da je zadovoljan debitantskim nastupom za A tim.

– Mogu biti i zadovoljan svojim nastupom, imao sam nekoliko dobrih odbrana. Nažalost, na kraju smo izgubili ali mislim da nismo razočarali. Igrali smo dobro daleko od kuće i ne trebamo biti tužni zbog gola na kraju – kazao je Ćetković.