promjenio ploču

Robert Prosinečki od “imamo šanse” do “možda smo izgubili šanse”

New Project (21)

Da se ne bismo puno lagali, jer svi mi ovdje volimo igrati neke „pokvarene lončiće“, BiH ima to što ima, mislim na igrački kadar

Selektor bh. nogometne reprezentacije Robert Prosinečki izjavio je kako se nakon povučene ostavke, koju je dva puta dao nakon debakl u Jerevanu protiv Armenije (2:4) čuo s nekoliko bh. reprezentativaca.

– Da, s nekoliko njih… Sigurno ćemo ponovo razgovarati kada počnu predstojeće pripreme. Nakon svega ovoga što je bilo, sada je najvažnije da vratimo igru i atmosferu, kao na početku mog mandata, te da kroz baraž Lige nacija dođemo do cilja. No, nije sve izgubljeno ni kroz kvalifikacije, kazao je Prosinečki za Dnevni avaz.

Što se tiče najavljenih promjena u našem A nogometnom timu, Prosinečki je kazao:

– Da se ne bismo puno lagali, jer svi mi ovdje volimo igrati neke „pokvarene lončiće“, BiH ima to što ima, mislim na igrački kadar. Ima tu sigurno još nekoliko igrača koji mogu biti u reprezentaciji i oni će biti tu. Kroz Ligu nacija, manje-više, igrali su svi ti igrači, a sada će sigurno biti još nekih, da li mlađih ili onih koji će u predstojećim mečevima pokazati ili potvrditi kvalitet. Ne bih još volio da razgovaramo konkretnije ili nabrajamo imena. BiH, ipak, nema milion kvalitetnih igrača pa da možemo birati ili raditi nešto drugo. Ovi što su dobri i za koje mislimo da mogu igrati za reprezentaciju, s njima ćemo nastaviti dalje, bez daljnjeg. A nekih promjena, i u igračkom kadru, bit će najviše.

Na pitanje je li mu teško palo pisanje medija da je ostao selektor zbog ugovora, odnosno određenih klauzula u ugovoru s NSBiH, Prosinečki je ustvrdio:

– Oni koji me znaju, dobro znaju da ja nemam tih ugovornih problema. Jednostavno, ostavku sam podnio iz moralnih razloga, a nakon maksimalne podrške Izvršnog odbora, promijenio sam odluku. A ugovor, klauzule… dobro znate da se ugovorna obaveza može promijeniti kako hoćeš. Naravno, prevagnuli su sportski razlozi. I dalje sam maksimalno motiviran da dokažemo sve ono što sam na početku pričao, a to je da je BiH mjesto na Euru 2020. Možda smo izgubili šansu u kvalifikacijama, ali imamo Ligu nacija, gdje u jednoj utakmici možemo pobijediti svakoga, kazao je Prosinečki.

Ne tako davno Prosinečki je u svojim istupima u medijima tvrdio i da BiH ima – odličnu reprezentaciju.