Safet Sušić: Nikada nije bila ovakva situacija sa našim reprezentativcima

Wales vs Bosnia-Herzegovina

Izuzetno mi je drago i čestitam Fudbalskom klubu Sarajevo na osvojenoj tituli državnog prvaka Bosne i Hercegovine, upitan da prokomentariše juče završenu sezonu u Premijer ligi BiH, istakao je za Anadolu Agency (AA) Safet Sušić, doskorašnji selektor reprezentacije BiH i igračka „živa legenda“ Sarajeva i PSG-a.

„Sretan sam zbog titule na koju su navijači Sarajeva čekali osam godina. Uvjeren sam da će Sarajevo dominirati našim klupskim fudbalom, odnosno Premijer ligom BiH u narednim godinama. Sarajevo je najorganizovaniji klub. Već sada ima najbolji igrački kadar u BiH, tako da vjerujem da će se iduće sezone prošetati kroz ligu i puno prije kraja šampionata osigurati titulu prvaka“, kazao je Sušić, dodavši:

[pull_quote_left]Trenutno sam u Francuskoj i nemam nikakav kontakt sa čelnicima Fenerbahcea. Čitao sam i ja da sam kandidat. No, oni su prije nekoliko dana izabrali sportskog direktora Italijana. Logično bi bilo da Giuliano Terraneo za trenera dovede svog zemljaka Italijana[/pull_quote_left]

„Iskreno se nadam da će Vincent Tan dodatno odriješiti kesu, kako bi se ekipa znatno pojačala za kvalifikacije Lige prvaka i napravila prvi veliki poslijeratni uspjeh bh. ekipa u Evropi“.

Sušić posljednjih dana iz Francuske prati i dešavanja u i oko reprezentacije BiH.

„Nažalost, nikada nije bila ovakva situacija sa našim reprezentativcima. Samo su trojica, četvorica standardni prvotimci u svojim klubovima, što svakako nije dobro pred veoma važnu utakmica u kvalifikacijama za EURO 2016 protiv Izraela 12. juna u Zenici. Ipak, vjerujem da će naši igrači i selektor Mehmed Baždarević ‘zbiti redove’ koliko je moguće i naći recept da ostvare trijumf nad Izraelcima, a potom u ostatku kvalifikacija i plasiraju se na šampionat Starog kontinenta koji će naredne godine biti odigran u Francuskoj“, naglasio je Sušić.

U pojedinim turskim medijima Sušić se danas spominjao kao jedan od ozbiljnijih kandidata za trenera slavnog Fenerbahcea.

„Trenutno sam u Francuskoj i nemam nikakav kontakt sa čelnicima Fenerbahcea. Čitao sam i ja da sam kandidat. No, oni su prije nekoliko dana izabrali sportskog direktora Italijana. Logično bi bilo da Giuliano Terraneo za trenera dovede svog zemljaka Italijana. Kao kandidat spominje se Luciano Spalletti i još neki Italijani. Sportski direktor i trener moraju stalno komunicirati, blisko sarađivati, pa obično budu iz iste zemlje. Ne bih puno pričao o tome. Iskren ću biti, nemam konkretniji komentar. Konkretno, ne vjerujem da ću biti trener Fenerbahcea“, rekao je Sušić za Anadolu Agency.