Reprezentacija

Selektor bh. kadeta

Sakib Malkočević: Lijepo je ponovo biti uz reprezentaciju

28/04/2019

Ova ekipa se tek formira i ima još mnogo posla oko nje

Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević zbog zdravstvenih problema duži period nije bio uz našu mladu selekciju.

Popularni Sok se danas osjeća bolje i došao je u Zenicu da bude uz novu generaciju kadeta koja nastupa na UEFA razvojnom turniru.

„Lijepo je biti ovdje poslije dužeg vremena i nakon jednog ružnog perioda, koji je nadam se iza mene. Po dogovoru sa ljudima iz Saveza došao sam na ovaj turnir da ispratim novu generaciju igrača koja se priprema za turnir kvalifikacija koji će biti održan u Finskoj. Malo je neobično, ali zaista je lijepo ovdje i ovo je jedan divan dan za mene gdje sam sreo mnogo prijatelja. Nadam se da ću sve češće biti sa reprezentacijom“, kaže popularni Sok.

Sakib Malkočević je nakon današnje utakmice sa Gibraltarom prokomentarisao bh. selekciju koja je pobijedila sa 3:0.

„Ova ekipa se tek formira i ima još mnogo posla oko nje. Prethodne generacije su postavile ljestvicu visoko, a prethodna nažalost nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo. Međutim, moramo biti zadovoljni sa elitnim krugom. Iz male zemlje poput naše teže je doći do velikog takmičenja. Nadam se da će ova generacija nastaviti da pravi velike rezultate“, rekao je Malkočević, objavljeno je na stranici NSBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.