Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Golman bh. reprezentacije

Šehić: Poništen nam je čist gol, dosta grešaka je bilo zbog lošeg terena

sehic ss

Pokušali smo s novim idejama, ali vidjelo se da još dosta šteka i da moramo promijeniti

Ibrahim Šehić, prvi golman nogometne reprezentacije BiH, nakon poraza od Gruzije (0:1) rekao je da je bh. tim mnogo grešaka pravio zbog lošeg terena u Zenici.

“Imali smo nekoliko dobrih šansi i poništili su nam čist gol. Kada vodiš 1:0 i ulaziš u drugo poluvrijeme, imaš utakmicu pod kontrolom to je onda nešto drugo. Kad primiš gol iz jedne njihove šanse, nesretno, teško se psihički vratiti. Trudili smo se igrati brzo na lošem i teškom terenu. Puno grešaka je bilo zbog terena. Kada treba brzo igrati nismo mogli zbog terena. Na kraju ni lopta nije željela u gol. To su stvari koje se dešavaju u fudbalu i niko nema utjecaja. Predobro smo radili cijelu sedmicu. Pokušali smo s novim idejama, ali vidjelo se da još dosta šteka i da moramo promijeniti. Imamo utakmicu za tri dana i to nam je dan koji moramo puno bolje i koji moramo pobijediti protiv Luksemburga. Nema opravdanja”, rekao je Šehić.

Osvrnuo se golman Konyaspora i na to šta tim može promijeniti za četiri dana koliko nam predstoji do Luksemburga.

“Možemo promijeniti rezultat. Kao što sam rekao da su nam priznali regularan gol imali bi psihološku prednost, a ne oni. Oni su se branili i čekali kontru. Bitan je taj trenutak i znam da ćemo se spremiti, da će novi momci dati svoje od sebe. Svi gledaju rezultat, ali ovo je reprezentacija u stvaranju i treba još uvijek da se to posloži”, rekao je Šehić.