Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Semir Štilić i Stojan Vranješ priključili se pripremama Zmajeva

zmajevi zenica

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su nastavili pripreme za utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 koju će u Zenici odigrati u petak protiv Izraela. Među igračima vlada dobra atmosfera, a ono što posebno raduje stručni štab je da nema povrijeđenih igrača, istakao je Igor Janković, jedan od trenera u nacionalnom timu BiH.

Saigračima su se u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) od sinoć priključili Semir Štilić i Stojan Vranješ.

[pull_quote_right]Reprezentativci BiH u Zenici će održati i poslijepodnevni trening od 17 sati, ali odlukom selektora Mehmeda Baždarevića i njegovih saradnika bit će zatvoren za medije[/pull_quote_right]

„Nama je naredna utakmica ujedno i finalna i sigurno da smo period u Zenici iskoristili na taktičkom uigravanju. Na teren ćemo u petak izaći maksimalno odlučni da utakmicu dobijemo. Meč u Izraelu nam služi kao poruka“, rekao je Janković.

Jutrošnjem treningu reprezentativaca BiH u Trening kampu N/FS BiH prisustvovala je i selekcija bh. dijabetičara, koja će uskoro nastupiti na Evropskom prvenstvu.

Reprezentativci BiH u Zenici će održati i poslijepodnevni trening od 17 sati, ali odlukom selektora Mehmeda Baždarevića i njegovih saradnika bit će zatvorenog tipa.

Utakmica šestog kola grupe “B” kvalifikacija za EP između BiH i Izraela uz velike mjere sigurnosti bit će odigrana u petak, 12. juna, od 20:45 sati na zeničkom stadionu „Bilino polje“.

Na tabeli poslije pet kola vodi Belgija sa 11 bodova, koliko ima i Vels. Izrael je treći sa devet, Kipar ima šest, BiH pet, dok je Andora bez bodova.