Reprezentacija

"Ljubljena moja"

Sestra Luke Menala objavila fantastičnu poruku za Dan nezavisnosti BiH

02/03/2023
Foto: Pixsell

"Želim naglasiti da ovaj tekst nije politički, već isključivo izraz ljubavi prema domovini koju zaslužuješ. Ti si nešto posebno, i ponosno te i s ljubavlju ističem kao jedan od najdragocjenijih darova u mom životu"

Sestra reprezentativca Bosne i Hercegovine Luke Menala oduševila je bh. javnost čestitkom za Dan nezavisnosti naše države.

Ivaninu čestitku velikog državnog praznika prenosimo u cijelosti:

“Sutra obilježavamo Dan nezavisnosti naše drage domovine. Uspjeli smo zahvaljujući našim herojima – prkosnim i ponosnim građanima zbog kojih danas slavimo ostvarenje svoje dugogodišnje čežnje za neovisnošću.

Želim naglasiti da ovaj tekst nije politički, već isključivo izraz ljubavi prema domovini koju zaslužuješ. Ti si nešto posebno, i ponosno te i s ljubavlju ističem kao jedan od najdragocjenijih darova u mom životu.

Divno je živjeti i razvijati svoje talente u tebi. Bez obzira gdje putujem, uvijek se rado vraćam tebi, jer u tebi moja duša odmara.

Tvoja hrabrost me inspirira i daje mi snagu da se suočavam sa svim izazovima koje život nosi. Kada sam tužna, osjećam tvoje brige koje brzo prolaze, zahvaljujući specifičnom smislu za humor koji nitko drugi na svijetu, osim tvojih građana, ne posjeduje.

Ljubljena moja, tvoje vrijeme je došlo. Vrijeme je da pokažeš svima svoju punu ljepotu, ne samo strancima koji te tek upoznaju, već i našim građanima.

Ti si srce Europe, jedinstvena ljepotica koja spaja Istok i Zapad. U tom srcu ima mjesta za sve ljude otvorenog uma i suosjećanja, za sve one koji se nisu imali priliku upoznati s zajedništvom” – napisala je Lukina sestra, Ivana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.