Smail Prevljak mogući debitant u “zmajevima”: Dres je svetinja

Pevljak

Smail Prevljak, fudbaler austrijskog prvoligaša Mattersburga, u petak u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske mogao bi debitovati u dresu “A” reprezentacije BiH.

Odlični napadač ranije je imao priliku nastupati za mladu selekciju BiH, ali poziv u najjači tim je nešto posebno za svakog igrača, pa tako i za Prevljaka.

“Svakom mladom igraču san je da zaigra za ‘A’ reprezentaciju svoje zemlje. Iskren da budem, potajno sam se i nadao tom pozivu, posebno zbog činjenice da igram dobro i postižem golove. Neizmjerno sam sretan što sam dobio priliku da budem ovdje i trudiću se da opravdam selektorovo povjerenje”, naglasio je Prevljak za zvaničnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Mladi igrač austrijskog šampiona Reb Bull Salzburga, koji je na posudbi u Mattersburgu, kaže da se dobro prilagodio seniorskom timu, jer je selektor Robert Prosinečki pozvao dosta njegovih bivših saigrača iz mlade selekcije.

“Ima nekoliko mladih igrača s kojima sam zajedno igrao u mladoj reprezentaciji, pa mi je lakše, ali i ostali momci su me dobro primili tako da sam zadovoljan”, kazao je Prevljak, te pokušao opisati način svoje igre:

“Svi smo mi različiti pa tako i načini na koje igramo. Čini mi se da imam neki svoj stil igre, mada neki kažu da podsjećam malo na Edina Džeku. To mi naravno imponuje, ali ipak bih želio i trudim se da izgradim svoj način igre po kojem bi me ljudi pamtili.”

Prevljak ističe da su njegovi roditelji bili sretni i ponosni kada su saznali da je dobio poziv selektora Roberta Prosinečkog.

“Ne znam da li su se oni više radovali ili ja. Zbog sebe, naravno i njih, a posebno selektora Prosinečkog trudiću se maksimalno da opravdam ukazano povjerenje. Dres s državnim grbom je svetinja i ako dobijem priliku da zaigram u nekoj od ovih utakmica, pružiću svoj maksimum, a naravno, nadam se pobjedi”, zaključio je talentovani napadač.

Seniorska reprezentacija BiH počela se okupljati 19. marta u Razgradu, gdje će u petak sa početkom u 18 sati na stadionu “Ludogorets Arena” odigrati prijateljski meč s Bugarskom.

U francuskom Le Havreu na stadionu “Oceane” popularni “zmajevi” će 27. marta od 20 sati odmjeriti snage sa Senegalom.