Milošević: S Prosinečkim ćemo napraviti velike stvari

Deni-Milosevic-foto-TOLGA-BOZOGLU-EPA-e1521547935354

Fudbaler Konyaspora Deni Milošević dobijao je pozive i od bivšeg selektora Mehmeda Baždarevića, ali još uvijek nije upisao zvanični nastup za A tim. Nada se da će se to desiti na prijateljskim mečevima protiv Bugarske (23. mart) ili Senegala (27.mart), ali dodaje da je odluka o debiju za selekciju BiH na selektoru Prosinečkom.

-Ponosan sam što sam dobio poziv i od novog selektora, to je znak da zalaganje i dobre igre u klubu nisu prošle nezapaženo. Na meni je da nastavim trenirati i truditi kako bih se nametnuo, a ostalo je naravno na selektoru i stručnom štabu. Zaista se nadam da ću imati priliku da zaigram sa Džekom, Pjanićem i ostalim igračima koji su ostavili i ostavljaju dubok trag u evropskom fudbalu, kazao je za Srpskainfocom, dodajući da je izbor Prosinečkog za novog stratega dobra stvar.

-O igračkim kvalitetima novog selektora suvišno je pričati, bio je svjetski kalibar gdje god je nastupao. Iako je relativno mlad trener imao je zapažene rezultate kako u Srbiji i Turskoj, tako i na klupi Azerbejdžana. Forsira moderan i napadački stil igre, što je za naše fudbalere uvijek dobro, a pošto je domaći trener dobro poznaje mentalitet i stanje oko reprezentacije. Uvjeren sam da može napraviti dobre rezultate, jasan je talentovani vezista.

Milošević igra svoju drugu sezonu u turskom Konyasporu, a opet ima sasvim solidan napadački učinak, iako se za razliku od prve sezone njegov klub sada nalazi u donjem dijelu tabele.

-Održao sam dobru formu iz prethodne sezone, postigao četiri gola uz dvije asistencije. Minutaža govori da je trener zadovoljan mojom igrom, tako da se ne mogu žaliti, iako se trudim da i to poboljšam jer sam u nekoliko mečeva propustio dobre prilike za golove i mogućnost za još bolju statistiku. Krenuli smo u sezonu odlično, osvojili Superkup, igrali dobro u Evropi, ali je potom uslijedio pad, koji nas je uveo u seriju loših rezultata i našli smo se u poziciji da se borimo za opstanak. Bilo je tu svega, napustio nas je trener Kocaman, koji je bio tvorac uspjeha u posljednje tri godine, otišli su ključni igrači Riad Bajić i Jagoš Vuković, došlo je mnogo novih imena, aktuelnom treneru Jalcinu trebalo je vremena da sve to sklopi u cjelinu, a u tom trenutku smo igrali na tri fronta: prvenstvo, kup i Ligu Evrope, što je definitivno bio velik napor za tim. Vjerujem da ćemo na kraju obezbijediti opstanak, optimista je 23-godišnji vezista.

Ove sezone Konijasporu se priključio legendarni kamerunski napadač Samjuel Eto'o.

-Iako je u poznim igračkim godinama još uvijek ima njuh za gol, to je pokazao na posljednjem meču u turskom prvenstvu, kada smo savladali Kaiserispor sa 2:0, a on je načeo rivala. Zaista je čast dijeliti svlačionicu koji je u karijeri osvojio najviša klupska i lična priznanja u svijetu fudbala, završio je Milošević.