Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sofrenić: Nema razloga za smjenu, Baždarević ostaje selektor

baždarevic1

Nakon debakla na Kipru i pobjede protiv amatera s Gibraltara konačno se oglasio neko iz NSBiH. Milorad Sofrenić, potpredsjednik NSBiH, kojem je Elvedin Begić prije nekoliko mjeseci privremeno predao svoje ovlasti, otkrio je za “Nezavisne novine” da će Mehmed Baždarević ostati selektor do kraja kvalifikacija.

“Jedna od tačaka dnevnog reda naredne sjednice Izvršnog odbora 14. septembra biće analiza utakmica koje su odigrane, ali ne mislim da je Baždarevićeva funkcija ugrožena. Bez obzira što se očekivao bolji rezultat na Kipru, neke stvari su nam išle na ruku, prije svega rezultat iz Atine. Baždarević nas i dalje drži u igri za baraž i u ovom trenutku apsolutno nema potrebe za raspravom u tom smislu”, rekao je Sofrenić za “Nezavisne”.

“Na narednoj sjednici Izvršnog odbora zatražićemo analizu selektora Baždarevića, eventualna objašnjenja za lošu igru ekipe u drugom poluvremenu protiv Kipra. Raspravljaćemo o pristupu i izmjenama koje je napravio, te tražiti da vidimo kako on planira pripreme za predstojeća dva susreta u kojima sami odlučujemo o svojoj sudbini i ostanku na drugom mjestu na tabeli”, zaključio je Sofrenić.

Razlozi zbog kojih Baždarević neće biti smijenjen