Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spisak za Belgiju: Vraćaju li se Prcić, Duljević i Salihović?

prcic

Nekoliko je bh. nogometaša koji u posljednje vrijeme igraju u dobroj formi i standardni su u svojim klubovima, a da se nisu nađli na spisku Mehmeda Baždarevića za nedavne susrete na Kipru i u Portugalu (Gibraltar). Svi oni vjerovatno očekuju da se nađu na spisku pred odlučujuće mečeve u ovim kvalifikacijama koji su na programu u narednom mjesecu.

I sam Baždarević nedavno je otkrio da će se na spisku gotovo sigurno naći Sanjin Prcić iz Renessa koji se oporavio od povrede, dok u odličnoj formi u posljednje vrijeme igra Haris Duljević u Dynamo Dresdenu. Standardan u redovima Rijeke je Zoran Kvržić kojeg u reprezentaciji nema već tri godine, dok se za mjesto u Maccabiju iz Tel Aviva izborio i Tino Sven Sušić.

Standardan u timu Norwich Cityja je Mario Vrančić, kao i Haris Medunjanin u Philadelphiji. Muhamed Bešić će se također gotovo sigurno naći na spisku, a pozivima se nadaju i Srđan Grahovac i Marin Aničić (Astana), kao i Mateo Sušić (Sherif). Neizvjesno je hoće li do oktobra bolji status u klubovima imati Daniel Pavlović iz Crotonea, kao i oporavljeni Izet Hajrović u Werderu, odnosno Sejad Salihović u HSV-u. Poziv očekuje i Rade Krunić iz Empolija.