Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marko Arnautović

Srbin sam, ali ne mrzim Bosnu, razumijem da na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali..

arnautovic

“Očekujem da će me navijači izviždati, ali ne smijem dopustiti da me događanja na tribinama izbace iz takta, moram ostati koncentriran na fudbal”, kazao je Arnautović

Reprezentaciju susjedne BiH večeras očekuje teško gostovanje u Beču protiv Austrije, ali očekuje se kako će tamo imati podršku preko 15 hiljada svojih navijača. Nogometašima Austrije ovo je puno važnija utakmica žele li zadržati šanse za osvajanjem skupine dok si s druge strane BiH može priuštiti i minimalan poraz uz pokoji postignuti pogodak.

Podsjećamo, posljednji susret ovih protivnika završio je pobjedom BiH 1:0, a jedini strijelac na utakmici bio je Edin Džeko. Austrija je prepuna nogometaša s ovih prostora, a jedan od njih je i Dragović koji nije uoči utakmice komentirati incidente otprije tri godine kada je ušao u sukob s Edinom Džekom.

– Ovo je za mene utakmica kao i bilo koja druga, samo što ću dobro razumjeti što protivnici pričaju na terenu – rekao je Dragović.

Osim Dragovića javio se i Marko Arnautović koji je vjerojatno uz Alabu najveća zvijezda Austrije, a brani boje engleskog West Hama.

– Očekujem da će me navijači izviždati, ali ne smijem dopustiti da me događanja na tribinama izbace iz takta, moram ostati koncentriran na fudbal. Srbin sam, ali ne mrzin niti Bosnu ni Hrvatsku niti bilo koju drugu slavensku zemlju. Razumijem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat više ne postoji. Svima želim sve najbolje – rekao je Arnautović.