Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šunjić za Fokus.ba: Sa novim selektorom na veliko takmičenje

toni sunjic 33

Toni Šunjić jedan je od rijetkih bh. fudbalera koji igraju u Evropi, a koji trenutno nisu u takmičarskoj formi. Prvenstvo Rusije nastavlja se tek 4. marta, a njegov Dinamo još uvijek je u Turskoj na pripremama, gdje će ostati još nakratko – do prve naredne test utakmice.

– Do kraja sezone još je deset kola, a cilj Dinama je sačuvati status premierligaša. Stanje na tabeli je takvo da nas četiri boda dijele od šeste pozicije koja može odvesti i do Evrope, kaže Šunjić za Fokus.ba.

Sa zanimanjem je pratio utakmice reprezentacije u SAD-u, u kojima su igrači iz domaćeg šampionata ostavili generalno dobar dojam.

– Provjere u kojima igraju igrači iz Premijer lige su korisne, jer na njima selektor može vidjeti na koga u budućnosti može računati, dok također one, što je dokazano i ovog puta, bivaju odskočna daska za igrače koji potom ostvaruju transfere u inostranstvo, podsjeća Šunjić.

Raduje se i skoroj saradnji sa Robertom Prosinečkim.

– Želim mu mnogo sreće i nadam se da ćemo s njim ostvariti plasman na još jedno veliko takmičenje, rekao je kratko reprezentativac Bosne i Hercegovine.