Sušić: Reprezentacija je bila kvalitetnija u moje vrijeme

safet-susic-i-zvjezdan-misimovic11-preview

Legendarni fudbaler PSG Safet Sušić u razgovoru za Mondo naglasio da su iznenađenja i čuda u fudbalu svakodnevna, ali da ne bi bio neuspjeh ukoliko Crvena zvezda izgubi sa golom (ili dva) razlike na Parku prinčeva. Na početku je potvrdio da će utakmicu u Parizu gledati uživo na pariškom nogometnom hramu.

– Zvao sam danas klub da mi ostave ulaznice. Ići ću najvjerovatnije da uživo gledam utakmicu, a navijat ću za dobar fudbal, rekao je Sušić. Iako je ostavio mogućnost da se u fudbalu svakodnevno dešavaju iznenađenja, ne vjeruje da izabranici Vladana Milojevića mogu otkinutu bod u Parizu.

– Sumnjam da Zvezda u Parizu može napraviti nešto posebno. U Beogradu je moguće iznenađenje kakvo je uostalom napravila protiv Napolija, ali ovdje jako teško. Posebno jer su poraženi od Liverpoola u prvom kolu, pa je realno očekivati da će zabilježiti pobjedu. Mada u fudbalu se nikad ništa sto posto ne zna. Malo ekipa na svijetu može doći na Park prinčeva da ne primi dva gola. Zato kažem, za Zvezdu ne bi bio neuspjeh da izgubi sa jedan, dva razlike, rekao je Sušić.

Prema njegovim riječima, najgori scenario za crveno-bijele bio bi rani pogodak u mreži Milana Borjana. Sušić je donedavno bio trener turskog Akhisara, ali je otpušten poslije lošeg starta u prvenstvu i to pred početak nastupa u Ligi Evrope.

– Ništa u ovom poslu nije moguće planirati. Ako bude nekih interesantnih ponuda, nastavt iću trenersku karijeru i opet otići negdje raditi. Zasad odmaram, dodao je Pape.

Uvijek prati sva dešavanja oko reprezentacije BiH, koja je na startu Lige nacija zabilježila dvije pobjede i ima realne šanse da izbori prvo mjesto u svojoj grupi pod selektorskom palicom Roberta Prosinečkog.

– Protiv Austrije je bilo dosta dobro, Prosinečki je ostvario šest bodova i ima dobre šanse da osvoji prvo mjesto, što bi bio lijep uspjeh. U Sarajevu ga cijene, ali moram priznati da jereprezentacija dosta slabija u odnosu na onu koju sam ja vodio. Oprostili su se neki igrači poput Vedada Ibiševića, Harisa Medunjanina, Mensura Mujdže, Edin Džeko je bio dosta mlađi…Neće biti lako da se BiH domogne Evropskog prvenstva, što jeste cilj i to bi bilo jako dobro, podvukao je Sušić.

Na pitanje da li će njegov kolega iz PSG-a Vahid Halilhodžić, koji je nedavno preuzeo Nant, uživo gledati meč protiv Zvezde, odgovorio je: “Ne vjerujem da će doći u Pariz da gleda Zvezdu jer se francusko prvenstvo nastavlja u subotu i očekuje ga mnogo posla s obzirom da je klub loše startovao, a imali su visoke ambicije pred početak sezone”.