Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čekali smo snijeg, a stiže nam “ljeto”

BiH

oktobar – jesen – bih 9

U Bosni će danas prijepodne po kotlinama biti magle i niskih oblaka. Od sredine dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije.

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena.

U Sarajevu prijepodneva pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjennje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

U Bosni je jutros bilo magle ili niskih oblaka, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Atmosfereki pritisak u Sarajevu iznosio je 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Iako se u narednim danima predviđao hladni talas sa sjevera, koji će zahvatiti Evropu i donijeti obilnije padavine, pa čak i snijeg, ipak kako tvrde meteorolozi do polovine oktobra u BiH slijedi miholjsko ljeto i temperature iznad 20 stepeni.

Meteorlozi kažu da do petka, čak i subote, možemo očekivati znatno toplije vrijeme i sa dosta sunčanih intervala. Tako se danas maksimalna dnevna očekuje do 22 stepena, a na jugu Hercegovine do 25 stepeni Celzijusovih.

Slično vrijeme biće i u četvrtak i petak, uz nešto niže temperature. Kiša se očekuje u subotu, uz moguće pljusove u Krajini, a najviša temperatura će da bude 19 stepeni Celzijusovih.