Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svaki gledatelj koji uđe na Bilino polje u petak bit će snimljen

policija bilino polje
Bosnian anti-riot police unit try to control Bosnian supporters during their EURO 2012 qualifying football match Bosnia and Herzegovina vs Albania, in Zenica, on June 7, 2011. Albania was defeated 2:0. AFP PHOTO/ ELVIS BARUKCIC

Zenička policija je svim građanima i gostima grada Zenice, koji će u naredna tri dana boraviti u ovom gradu, uputila apel da u sportskim manifestacijama sudjeluju poštujući sportske i društvene norme.

Uprava policije je poduzela intenzivne aktivnosti na sprovođenju svih predviđenih mjera i radnji iz plana osiguranja međunarodne nogometne utakmice između reprezentacija BiH i Izraela, sa željom da se utakmica odigra u sigurnom i sportskom ambijentu, koji je od velikog značaja.

[pull_quote_right]Građani se upozoravaju da je zabranjeno svako penjanje na zgrade i objekte, što će takođe biti predmet praćenja policijskih timova[/pull_quote_right]

Policija poziva sve građana i goste da svojim ponašanjem daju doprinos da se nastupajuća utakmica odigra u povoljnim sigurnosnim uslovima, odnosno da postupaju u skladu s naredbama koje su izdali policijski službenici, kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija i drugih službenih osoba.

Od građana se traži da u petak, 12. juna, ne koriste automobile, izuzev u nužnim situacijama, zbog gužve koja će sigurno nastati u gradu. Razlog je što će na dan odigravanja utakmice biti na snazi izmjena režima saobraćaja u gradu, što podrazumjeva blokadu određenih područja i zabranu odvijanja saobraćaja u nekim ulicama.

Policija takođe napominje da će svi ulazi u stadion Bilino polje, kao i okolni plato, biti pod stalnim video nadzorom, što znači da će svaki pojedinačan ulazak na stadion biti evidentiran.

bilino polje stadion

Materijali snimljeni visokom rezulucijom ovim sistemima video nadzora će biti korišteni u slučaju navijačkih izgreda kako bi se utvrdio identitet izgrednika, te dokumentovale sve činjenice i okolnosti pod kojim je došlo do incidenta, odnosno narušavanja javnog reda i mira.

Građani se upozoravaju da je zabranjeno svako penjanje na zgrade i objekte, što će takođe biti predmet praćenja policijskih timova, a svako ponašanje koje ne bude u skladu sa izdatim upozorenjima će biti sankcionisano.

Policijski tim koji koordinira sve aktivnosti na osiguranju utakmice moli građane da uvaže policijska upozorenja i postupaju u skladu s njima, kako bi bio postignut zajednički cilj u stvaranju sigurnog ambijenta na području grada i kantona na dan odigravanja utakmice.