Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svi su spremni, sastav je poznat: Zmajevi odradili zadnji trening pred Senegal (FOTO)

trening (6)

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas na stadionu „Oceane“ u Le Havreu odradili službeni trening pred sutrašnji Prijateljski meč sa Senegalom.

Zdravstveni bilten je dobar i svi igrači će sutra biti na raspolaganju stručnom štabu i selektoru Robertu Prosinečkom.

Prosinečki je danas objavio sastav sa kojim bi sutra trebao početi prijateljsku utakmicu protiv Senagala u francuskom Le Havreu.

”Očekujem, naravno, da se svi maksimalno zalažu a mislim početi sa ovom postavom: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro“, rekao je Prosinečki.

Tako je i otkrio da će biti nekoliko promjena u ekipi u odnosu na test meč sa Bugarskom, koji je BiH riješila u svoju korist u Razgradu, rezultatom 1:0.

„I najavili smo da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bit ćemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo ‘pohvatali’. Već sam rekao da možemo biti zadovoljni susretom sa Bugarskom jer smo kratko vrijeme proveli skupa, svega”, kaže selektor.

Susret sa Senegalom će biti odigran sutra sa početkom u 20:00 sati, a sudiće ga Stefan Klossner iz Švajcarske, dok će mu pomagati njegovi sunarodnjaci Remy Remiguis Zgraggen i Vital Jobin.