Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Talentovani Nino Peulić najmlađi polaznik kampa u Zenici

kamp

Završen je još jedan kamp nogometnih talenata u organizaciji Nogometnog saveza BiH.

U “Zmajevom gnijezdu” selektori i treneri U 15 reprezentacije radili su sedam dana s igračima rođenim 2002. godine. Bilo je nekoliko mlađih dječaka, koji po znanju i talentu nisu zaostajali za starijima.

Nino Peulić, dječak koji je proljetos bio na radaru Bayerna, najmlađi je polaznik kampa. Oduševljen je bio učešćem na svom prvom kampu u dresu reprezentacije.

– Bilo mi je super. Lijepo su me primili svi od saigrača, do trenera, kaže Nino za Sportske.ba.

Na pitanje koje će trenutke pamtiti i kada je bio najsretniji tokom kampa, kazao je:

– Ja sam već na putu za Bosnu bio sretan, da vidim opet svoju državu i da treniram sa najboljim igračima u BiH. Sretan sam što sam dobio priliku da se i ja pokažem u pravom svjetlu.

Koliko si ti zadovoljan igrom?

– Jako sam zadovoljan igrom, zato što sam naučio opet novu taktiku i kretanja na utakmicama. To je sve važno za budućnost u mom klubu. Treneri su me motivirali na svakom treningu. Govorili su da moram dati sve od sebe, da bi u budućnosti mogao igrati u reprezentaciji BiH.

O svojim ambicijama kaže:

– Imam ambicije da završim školu i igram bez povreda, a najveća mi je želja da za nekoliko godina zaigram za reprezentaciju BiH – priželjkuje talentirani Nino Peulić, jedan od stotine mališana iz BiH i inostranstva, koji su proteklih dana bili na testiranju u Zenici.

Nogometna akademija, kojom odnedavno rukovodi Darko Ljubojević, bivši fudbalski as i doskorašnji dopredsjednik FSBiH, pun je pogodak. Cilj je u mlađim selekcijama testirati sve talente, otvoriti im karton, pratiti njihov razvoj i najbolje pozivati kada dođe vrijeme za kvalifikacijske utakmice.

Armin Trkić, Nino Peulić, Kenan Kadirić… samo su neki od dragulja koji su se predstavili u najljepšem svjetlu. Kamp u Zenici samo je jedna stepenica koja vodi do reflektora slave.