Oglasili se iz sarajevskog ViK-a: Građani nemaju razloga za zabrinutost

voda cesma

S obzirom na povećan broj poziva građana i upita o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće u gradu Sarajevu, obavještavamo naše cijenjene potrošače, da je voda iz sistema gradskog vodosnabdijevanja koje je u nadežnosti KJKP“ Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, zdravstveno ispravna.

Rezultati mikrobioloških i fizičko-hemijskih analiza, koje se rade svakodnevno (uključujući vikende i praznike) pokazuju, da je voda u gradu Sarajevu zdravstveno ispravna i svi analizirani parametri odgovaraju uslovima definisanim Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

Analize o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće iz gradskog vodovodnog sistema, također radi Zavod za javno zdravstvo KS i rezultati analiza ZZJZ KS pokazuju, da uzorci iz gradskog vodovodnog sistema odgovaraju uslovima Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

Molimo cijenjene potrošače, ukoliko imaju eventualne sumnju na kvalite i zdravstvenu ispravnost vode za piće, da kontaktiraju Službu za sanitarnu zaštitu i kontrolu vode na broj tel: 033/440-024, gdje će dobiti sve detaljne informacije o kvalitetu i zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, koja je u nadležnosti KJKP“Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo.

Želimo ovom prilikom da upoznamo javnost, da sporne lokacije iz Izvještaja JU Zavoda za javno zdravstvo KS, nisu u nadležnosti KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, te samim tim, ispravnost vode u sistemu KJKP „ViK“ nije dovedena u pitanje, saopšteno je iz ViK-a.