Tmurni prizori iz Talina: Kao da nikoga ne interesuje utakmica Estonije i BiH (FOTO)

talin (3)

Kiša i prohladno vrijeme pokvarili su štimung navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine danas u Talinu, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz estonske prijestolnice.

Centralni trg i ulice u starom dijelu grada na Baltičkom moru danas su uglavnom puste, a manje grupe navijača BiH počele su se okupljati u ugostiteljskim objektima pred večerašnju utakmicu 10. kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”.

Izabranike, još večeras, bh. selektora Mehmeda Baždarevića na kraju neuspješnih kvalifikacija, u kojima popularno zvani “zmajevi” nisu uspjeli izboriti plasman u baraž za Mundijal, protiv Estonije večeras sa tribina ”A Le Coq Arene” bodrit će 450 navijača.

Kako bi posmatrali utakmicu u Talinu, došli su uglavnom bh. iseljenici iz skandinavskih zemalja. U nastojanjima da dođu do utješne pobjede kapitena Edina Džeke i društva, bodrit će i navijači BiH iz Njemačke, Austrije, Poljske, ali i iz Chicaga, iz Sjedinjenih Američkih Država. Grupa od 50 navijača stigla je i iz BiH.

Svi se nadaju trijumfu sa kojim bi bila okrenuta nova stranica u historiji nacionalnog tima i za koji vjeruju da će, poslije Mundijala u Brazilu 2014. godine, u skoroj budućnosti ponovo igrati na velikom takmičenju.

Utakmica Estonija – BiH igra se večeras na ”A Le Coq Areni” u Talinu sa početkom u 20.45 sati (21.45 po lokalnom vremenu).