Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trojici najvažnijih igrača BiH prijeti suspenzija u baražu

56178266-e74c-43cb-bfd1-3db60a0a0a64-pjanic-dzeko-trening-718×446

Asmir Begović, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Toni Šunjić, Emir Spahić i Anel Hadžić su šestorica fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine koja u baraž za EURO 2016 ulaze sa po dva žuta kartona, odnosno pod prijetnjom suspenzije.

[yuzo_related]

Dakle, ukoliko neko od spomenutih popularno zvanih “zmajeva” u prvom meču dobije javnu opomenu neće moći nastupiti u revanšu baraža.

Podsjetimo, zbog direktnog crvenog kartona i UEFA suspenzije u trajanju od tri meča u prvoj utakmici doigravanja za EP za BiH neće moći nastupiti igrač Evertona Muhamed Bešić (odradio dva susreta kazne protiv Velsa i Kipra).

Prema Pravilniku kvalifikacija za EURO 2016, igračima reprezentacije koja izbori plasman na narednih šampionat Starog kontinenta bit će obrisani žuti kartoni, što znači da će “čisti” ići na završni turnir.

Pravo nastupa na startu turnira, odnosno u određenom broju utakmica na EP neće imati oni fudbaleri koji dobiju crvene kartone, tj. kojima eventualna suspenzija bude važila radi isključenja iz igre (u kvalifikacijama ili baražu).

Žrijeb baraža za EURO 2016 bit će održan u nedjelju od 11:20 sati u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu.

BiH će biti nositelj u žrijebu sa Mađarskom, Švedskom i Ukrajinom, dok za protivnika može dobiti Sloveniju, Dansku, Norvešku ili Republiku Irsku.

Naredno Evropsko prvenstvo odigrat će se od 10. juna do 10. jula iduće godine u Francuskoj.