Crna hronika

Na graničnim prelazima uhapšena tri državljanina BiH

15/10/2015

Pripadnici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo lišili su slobode u srijedu, 14. oktobra prilikom kontrole pasoša dva državljanina Bosne i Hercegovine jer je utvrđeno da su za njima raspisane potjernice.

Kako su priopćili iz Granične policije BiH, S.A. (1990) potraživali su osnovni sudovi Bijeljina i Zvornik zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Munchena i predana je službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Na letu iz Beča graničnim provjerama utvrđeno je da M.K. (1986) potražuje Osnovni sud Brčko Distrikta zbog kaznenog djela teške krađe. On je predan službenicima Sudske policije Brčko Distrikta.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje na ulasku u BiH jutros u 7.30 sati pripadnici Postrojbe granične policije Orašje lišili su slobode D.M. (1992), državljanina BiH.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Bijeljina zbog kaznenog djela teške krađe. On je predan službenicima Sudske policije Bijeljina, navodi se u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.