Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Atini dva treninga, BiH “bez presije u meč sa Grčkom”

visca

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, 7. novembra, okupit će se u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici gdje će se četiri dana pripremati za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” koju će odigrati 13. novembra u Atini protiv Grčke.

Prethodno, Baždarević će sutra u Sarajevu objaviti spisak igrača na koje će računati u jednom od najvažnijih mečeva na putu ka narednom Mundijalu.

“Ne trebamo praviti presiju i utakmicu u Atini nazivati najvažnijom. Ona je važna, ali ne i odlučujuća. Možemo puno dobiti, nikako i izgubiti šanse za plasman na šampionat u Rusiju ili eventualnom pobjedom, koja bi bila fantastična stvar, osigurati plasman, tj. drugo mjesto u našoj grupi”, rekao je Baždarević za Anadolu Agency (AA), te ponovio da na spisku igrača za susret sa Grcima neće biti većih izmjena u odnosu na prethodne utakmice sa Belgijom i Kiprom.

Reprezentativci BiH u Zenici će trenirati četiri dana, nakon čega će u petak u 10 sati sa sarajevskog aerodroma čarter letom putovati u Atinu. U grčkoj prijestolnici do utakmice obavit će još dva treninga.

“Imat ćemo dovoljno vremena u Zenici, pa u Atini da se kvalitetno pripremimo za duel sa Grcima. Nadam se da nećemo imati problema sa povredama igrača. Detaljno smo analizirali protivnika o čemu ćemo kroz nekoliko sastanaka upoznati naše fudbalere. Kvalitet imamo za dobar rezultat. Ono što je sigurno je da nam se ne smije ponoviti onako loša igra iz Brisela. Naprotiv, u Grčkoj imamo priliku pokazati koliko vrijedimo, te uz dobru igru ostvariti i povoljan rezultat, što bi bio i remi”, istakao je Baždarević.

Utakmica četvrtog kola grupe H kvalifikacija za SP Grčka – BiH igrat će se u nedjelju, 13. novembra, na stadionu “Georgius Karaiskakis” u Atini sa početkom u 20.45 sati. Poslije tri kola Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

Navijačima BiH za utakmicu u Atini pripalo je 1.750 ulaznica po cijeni od 10 eura. Prema posljednjim informacijama, interesovanje bh. navijača za meč je zadovoljavajuće, ne i pretjerano veliko, te je upitno hoće li na stadionu u atinskom predgrađu Pireju ispuniti kompletan sektor za pristalice gostujućeg tima.