Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Reprezentacija

“U dobroj formi smo”: Snijeg nije poremetio planove Zmajevima

09/11/2016

Planirani poluradni dan u Trening centru NFSBiH osvanuo je okićen novembarskim snježnim pokrivačem, ali to nije omelo najbolju nogometnu selekciju BiH, koja je trenirala u zagrijanom prostoru pod okriljem “balon terena”.

U istom prostoru s novinarima družili su se pomoćni trener Dragan Perić i Ervin Zukanović, nakon čega je snimateljima i fotoreporterima bilo omogućeno da snime dio treninga.

Dragan Perić nije imao konkretan odgovor u vezi s trenutnim statusom Seada Kolašinca, koji još nije došao na pripreme nacionalnog tima.

– Obaveza igrača bi bila da dođu i da ih naš medicinski tim pregleda, ali vjerujemo i medicinskim timovima iz klubova gdje naši igrači igraju. Nadamo se da će Kolašinac doći, ako se nešto nije iskomplikovalo – kazao je Perić.

Za njega dolazak prvog snijega u Zenicu nije bilo iznenađenje, jer “sve smo predvidjeli, ne može nas ništa iznenaditi”.

– Radimo i uradit ćemo sve što smo zamislili. Igrači rade odlično i dobro je raditi s ovakvim momcima koji imaju pozitivan odnos. Ima manjih pritisaka vezano za utakmicu, koja je važna za obje reprezentacije, ali naši reprezentativci navikli su se nositi i s većim pritiscima od Grčke – istakao je Perić.

Da je atmosfera u ekipi povoljna naglasio je i Ervin Zukanović, koji nije krio zadovoljstvo pripremama i atmosferom u Zenici.

-Treći dan smo ovdje i atmosfera u timu je veoma dobra. Evo danas zbog snijega ne možemo vani trenirati na terenu, ali ćemo već sutra imati bolje vremenske uslove kako bismo uradili vanjske pripreme i završni trening. Utakmica s Grčkom će biti teška, jer obje ekipe traže bodove i bit će neizvjesno za to drugo mjesto u grupi. Raspoloženje igrača utječe na reprezentaciju i nadam se da ćemo tako nastaviti – rekao je Zukanović.

Za njega je važno da nastupe i djeluju kao ekipa, i da ukoliko sve bude prema planu, očekuje pobjedu, iako neriješen ishod neće biti neuspjeh za Zmajeve.

Komentari