Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U NSBiH održan sastanak s predstavnicima navijačkih grupa

Fans of Bosnia's national soccer team celebrate their 2014 World Cup qualifying match victory in Sarajevo

U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak predstavnika Saveza, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i zaštitarske agencije „Securitas“ s predstavnicima organizovanih navijačkih grupa “BH Fanaticosi”, “Belaj Boys”, “Armija Zmajeva” Živinice, “Zmajevi Posavine” Odžak i “Ljuti Krajišnici”.

Na sastanku je razgovarano o pripremi za odigravanje kvalifikacione utakmice za EURO 2016 BiH-Izrael, 12. juna u Zenici.

[pull_quote_right]Navijačke grupe će pružiti maksimalnu podršku našim igračima i uzdržati se svih neprimjerenih i neprihvatljivih ponašanja i aktivnosti koji mogu ugroziti bezbjednost aktera i svih prisutnih na stadionu[/pull_quote_right]

Predstavnici NSBiH, MUP-a ZDK i “Securitasa” ukazali su na sve bitne aspekte organizacije utakmice i bezbjedonosnih procedura, dok su članovi navedenih navijačkih grupa prezentirali dosadašnja iskustva, prijedloge i sugestije, saopćeno je iz NS BiH.

Izemđu ostalog učesnici sastanaka, svjesni značaja utakmice i sigurnosnih rizika, dogovorili su da će preuzeti sve mjere kako bi meč protekao u sportskoj atmosferi.

Navijačke grupe će pružiti maksimalnu podršku našim igračima i uzdržati se svih neprimjerenih i neprihvatljivih ponašanja i aktivnosti koji mogu ugroziti bezbjednost aktera i svih prisutnih na stadionu.

Učesnici sastanka uputili su apel i drugim navijačima da se na ovoj utakmici podržavaju pravila fair-playa i da na sportski način pomognu bh. reprezentaciji da ostvari pobjedu, navodi se u sapćenju.