Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

U šokantnoj utakmici Zmajevi odigrali neriješeno s Kazahstanom

16310469287524 (1)

Kada se činilo da ćemo slaviti i zaposjesti drugo mjesto u našoj grupi, u 95. minuti šok. Iz slobodnjaka za konačnih 2:2 pogađa Zainutdinov

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom polju u Zenici remizirala s Kazahstanom (2:2) u četvrtoj utakmici Kvalifikacija za SP u Kataru.

Dominirali su Zmajevi u prvom dijelu i promašili ogroman broj šansi. U tom dijelu igre, uputili smo 16 udaraca prema golu protivnika, a u isto vrijeme dopustili tek jedan šut prema Šehićevom golu.

Kazna je stigla u 51. minuti. Očajna i smušena reakcija naše odbrane nakon ubačaja iz kornera, a Kuat donjim dijelom tijela šalje loptu u mrežu za 0:1.

No, uspjeli smo se vratiti. Pa čak i okrenuti potpuno rezultat. Igrala se 74. minuta kada je Pjanić iz penala skrivljenim nad Džekom poravnao na 1:1. U finišu dolazimo i do preokreta, kada rezervista Menalo pogađa nakon Pjanićevog kornera u 86. minuti.

Kada se činilo da ćemo slaviti i zaposjesti drugo mjesto u našoj grupi, u 95. minuti šok. Iz slobodnjaka za konačnih 2:2 pogađa Zainutdinov. Iako je Menalo bio na travi štiteći prizeman udarac, Zainutdinov je našao prostora i upravo prizmenom loptom pogodio dalji ugao.

Nakon svega viđenog večeras protiv Kazahstana, ima nade da se do karaja kvalifikacija dočepamo te druge pozicije i baraža. Želja i igra koju su pokazali naši reprezentativci pod palicom Ivayla Peteva itekako nam daje za pravo da se nadamo.

U oktobru nas očekuju dva gostovanja, prvo u Kazahstanu, a potom u Ukrajini.

Francuska je večeras odradila dobar posao što se nas tiče, dobili su Finsku golovima Griezmanna (2:0).