Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubilo nas “iz keca u dvicu”: Begićevo “kockanje” skupo smo platili

begic_dino1

Nakon što smo protiv Kipra svjedočili cirkusu zvanom “iz dvice u keca”, u kojem je naša nogometna reprezentacija vodila 2:0 na poluvremenu, a onda za 11 minuta primila tri gola u drugom, mnogi su očekivali da će NSBiH na čelu sa Elvedinom Dinom Begićem brzo reagovati i možda smijeniti Mehmeda Baždarevića, no to se nije desilo.

Begić i njegovi poslušnici jednostavno nisu željeli da se riješe Baždarevića koji je tokom svog trogodišnjeg mandata izgubio sve ijednu utakmicu protiv ozbiljnih reprezentacija. Sada i dva kvalifikaciona ciklusa!

Begić i njegovi sljedbenici iz Izvršnog odbora NSBiH, umjesto da probaju povući poteze koji će nam barem dati kakvu takvu šansu protiv Belgije, odlučili su se kockati. I ostaviti reprezentaciju da je protiv pete selekcije svijeta vodi “vojskovođa” koji takve “bitke” jednostavno ne dobija.

Tada smo se s pravom zapitali za koga članovi Izvršnog odbora NSBiH, posebno oni bošnjački, navijaju? Za Grčku ili za BiH?

I protiv Belgije smo otišli iz “keca u dvicu”. Iz keca u propast.

Zato ponovo pitamo Elvedina Begića, Muhameda Begagića, Irfana Durića, Nurdina Peštalića, Muhidina Raščića i Midheta Sarajčića, za koga ste navijali? Za BiH ili Grčku?