Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Utakmica između BiH i Rumunije prekinuta nakon 32 sekunde

rumbih
Foto: Twitter/Emanuel Rosu

Na stadionu Giulesti je oko 12.000 Rumuna, a oko 200 naših navijača bodri Zmajeve

Utakmica 6. kola Lige nacija između Rumunije i BiH u Bukureštu prekinuta je nakon samo 32 sekunde. Kako pišu rumunski mediji, došlo je do sukoba navijača na tribinima.

Sudija je morao da prekine utakmicu zbog incidenta na tribinama, u koji su bili uključeni navijači oba tima. Čini se da tampon zona na tribini na kojoj su naši navijači nije bila dovoljno udaljena i došlo je do sukoba navijača, kada su domaće pristalice napale BH Fanaticose.

Rumunski ultrasi skandirali su “Srbija, Srbija”, a potom su krenuli na naše navijače. Letjele su baklje i topovski udari, ali na svu sreću policija je intervenisala i uspjela je donekle smiriti strasti.

Prekid je ipak kratko trajao, a policija je intervenisala i uspjela je smiriti strasti.

Na stadionu Giulesti je oko 12.000 Rumuna, a oko 200 naših navijača bodri Zmajeve.

Rumuni su poveli u 38. minutu, iako je sudija prvobitno poništio gol Mana. Nakon konsultacija s VAR sobom sudija je ipak pokazao na centar. Man je ostao sam na desnoj strani, nakon toga se namjestio na lijevu nogu i matirao Vasilja.

Podsjećamo, na jutrošnjem sastanku odlučeno je da je utakmica visokog rizika, zbog čega su preduzete dodatne mjere u pogledu pristupa stadionu.

Nakon trijumfa protiv Crne Gore (1:0), Zmajevi su osigurali prvo mjesto u grupi i plasirali se u elitni rang Lige nacija.