Reprezentacija

NSBiH tvrdi

Utakmice baraža za EURO 2020 bit će odigrane

11/03/2020

Administracija NSBiH je u stalnom kontaktu sa UEFA-om, i prema posljednjim informacija utakmice baraža neće biti odgođene zbog nemogućnosti određivanja novih termina u kalendaru takmičenja, saopštili su danas iz NSBiH

Slijedeći upute i instrukcije nadležnih organa i institucija povodom širenja korona virusa, Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) poduzima sve neophodne mjere zaštite i prevencije koje su u njihovoj nadležnosti, saopšteno je danas iz NSBiH.

”Za naredni period su otkazana sva planirana okupljanja mlađih kategorija (kampovi i prijateljske utakmice), a prvenstvena takmičenja u sljedeća dva kola će biti održana bez prisustva gledalaca. Ostale mjere će biti preduzimane u skladu sa trenutnom situacijom, a provodit će se aktivnosti na realizaciji propisanih odluka nadležnih državnih organa”, istakli su iz NSBiH, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodali:

”Administracija NSBiH je u stalnom kontaktu sa UEFA-om, i prema posljednjim informacija utakmice baraža neće biti odgođene zbog nemogućnosti određivanja novih termina u kalendaru takmičenja. U skladu sa tim NSBiH očekuje dalje instrukcije iz UEFA-e, a poštovat će i sve preporuke, naredbe i instrukcije nadležnih organa po pitanju održavanja javnih skupova u Bosni i Hercegovini. Utakmice baraža, kao i utakmica U-21 reprezentacije će biti odigrane prema zakazanom datumu i određenim terminima, ali je sigurno da će biti poduzete posebne mjere zaštite i prevencije svih učesnika događaja”.

Nadalje iz Saveza su pisali, ”NSBiH sa posebnom pažnjom će nastaviti da prati situaciju oko širenja korona virusa te prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”.

Utakmica polufinala baraža za plasman na EURO 2020 između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske trebala bi se igrati 26. marta na zeničkom stadionu ”Bilino polje”.

Ukoliko BiH pobijedi na istom stadionu pet dana kasnije igrat će meč za plasman na kontinentalni šampionat protiv Slovačke ili Republike Irske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.