Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

od 12. marta

Zbog korona virusa obustava nastave na području ZDK

zdk korona virus krizni stab (1)

Odluku je donijelo kantonalno ministarstvo za sve odgojno-obrazovne ustanove

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona donijelo je odluku o obaveznom obustavljanju nastavnog procesa i pohađanja Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja radi preventivnog djelovanja, suzbijanja i širenja korona virusa (COVID-19), javlja Anadolu Agency (AA).

Prema odluci ministarstva, obustavlja se nastavni proces u svim osnovnim i srednjim školama, organizacionim jedinicama i pridruženoj članici Univerziteta u Zenici te pohađanje Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja na svim lokacijama počev od 12. marta 2020. godine do daljnjeg.

U odluci se navodi i da su odgojno-obrazovne ustanove dužne u skladu sa mogućnostima organizirati nastavni proces putem interneta, a dužne su osigurati i viši nivo higijene svih prostorija. Također, svi radnici se obavezuju redovno dolaziti na posao prema uputama rukovodnog osoblja u skladu sa preporukama Kriznog štaba.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH preporučio je da se na dvije sedmice obustavi nastava u školama i na fakultetima u FBiH, počevši od 12. marta, što je Krizni štab ZDK prihvatio te zajedno sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK donio ovu odluku.