Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

baraž i liga nacija

Važni mečevi pred Zmajevima, na Bajevićevom spisku će se naći nekoliko novih imena

bajevic mancini (1)

Selektor BiH Dušan Bajević do kraja ove sedmice bi trebao saopćiti imena igrača na koje računa u ovom reprezentativnom ciklusu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom narednom mjeseca igrat će utakmicu polufinala baraža za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Sjeverne Irske, a potom i meč Lige nacija protiv Holandije.

Utakmica baraža će biti odigrana 8. oktobra na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, gdje je selekcija BiH prije dvije godine upisala pobjedu protiv Sjeverne Irske u okviru UEFA Lige nacija rezultatom 2:0. Tri dana kasnije najbolji nogometaši BiH na “Bilinom polju” u Zenici dočekat će selekciju Holandije.

Selektor BiH Dušan Bajević do kraja ove sedmice bi trebao saopćiti imena igrača na koje računa u ovom reprezentativnom ciklusu. Na Bajevićevom spisku trebalo bi se naći nekoliko novih imena i povratnika u tabor “Zmajeva”.

Najzvučnija imena koja će se gotovo sigurno ponovo naći na selektorovom spisku su novi član Barcelone Miralem Pjanić, Milanov Rade Krunić i član Rijeke Stjepan Lončar. Javnost očekuje da će Bajević uputiti pozive i mladim igračima kojima je FIFA odobrila promjenu sportskog državljanstva – igraču Rostova Dennisu Hadžikaduniću i Malmea Anelu Ahmedhodžiću.

U slučaju pobjede protiv Sjeverne Irske, selekcija BiH bi u finalu baraža za Evropsko prvenstvo igrala protiv pobjednika drugog polufinalnog para, gdje se sastaju Slovačka i Republika Irska.