FS Italije

Verratti, Spinazzola i Berardi otpali za duel sa BiH

dzeko italija

Umjesto spomenutog trojca pozvana samo jedna zamjena Sandro Tonali, koji je prekomandovan iz U21 reprezentacije Italije

Iz Fudbalskog saveza Italije danas su potvrdili da su Marco Verratti (PSG), Leonardo Spinazzola (Roma) i Domenico Berardi (Sassuolo) zbog povreda otpali za duele kvalifikacija za EURO 2020 protiv BiH i Armenije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istaknuto je da je umjesto spomenutog trojca pozvana samo jedna zamjena Sandro Tonali, koji je prekomandovan iz U21 reprezentacije Italije. Sva trojica fudbalera povrijedila su se proteklog vikenda igrajući za svoje klubove zbog čega neće doputovati u trening kamp reprezentacije u Covercianu.

Tako će selektor Roberto Mancini na raspolaganju ima 27 igrača u utakmicama “azzurra“ protiv BiH i Armenije u kojima žele pobjedama zaključiti uspješnu kampanju u kvalifikacijama za EURO 2020.

Utakmica devetog kola grupe “J“ između BiH i Italije igraće se 15. novembra na zeničkom stadionu Bilino polje sa početkom u 20.45 sati.

Poslije osam odigranih kola Italija je lider sa 24 boda, a slijede je Finska sa 15, Armenija i BiH sa po deset, Grčka sa osam i Lihtenštajn sa dva.