Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobra atmosfera

Zadovoljni Zmajevi se vratili kući, Pjanić otkrio gdje nastavlja karijeru

Sarajevo: Povratak nogometaša BiH nakon utakmice protiv Francuske
02.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Povratak nogomente reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Francuske. Miralem Pjanic, Amer Gojak Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Naredni meč u kvalifikacijama nogometaši BiH igraju 7. septembra u Zenici protiv Kazahstana. Tri dana ranije odigrat će prijateljski meč s Kuvajtom, također u Zenici

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su se vratili iz Francuske nakon što su sinoć u Strazburu pružili sjajnu partiju odigravši sa svjetskim prvacima neriješeno 1:1.

Osvojen je važan bod koji nas je približio drugoj poziciji na tabeli koja vodi u baraž, što je potvrdio i Miralem Pjanić.

– Svaku utakmicu shvatamo ozbiljno. Bitan bod za nas. Kazahstan je još bitnija utakmica i tri boda puno bi nam značila za nastavak kvalifikacija, rekao je igrač Barcelone, dodavši kako je atmosfera u ekipi dobra, posebno nakon prikazane igre sinoć.

Upitan o tome da li će ostati u Barceloni, rekao je da s katalonskim klubom ima ugovor na tri godine, te da će sigurno tu i ostati.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Igrač Partizana i defanzivac Zmajeva Siniša Saničanin je rekao kako su svi prezadovoljni bodom.

– Odigrali smo dobru utakmicu za nas. To je svjetski prvak, veoma dobra ekipa, došli smo do boda možda smo mogli čak do tri ali trebamo biti zadovoljni, rekao je Saničanin, dodavši kako tim i igra djeluju jako dobro.

– Moramo se fokusirati i biti maksimalno ozbiljni kako bi došli do tri boda protiv Kazahstana, rekao je Saničanin.

Amir Hadžiahmetović kaže kako je sinoćni rezultat realan.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

– Da smo ih napali možda bi primili gol, teško je igrati protiv svjetskog prvaka. Nadam se da ćemo ovjeriti protiv Kazahstana sa nova tri boda, kaže Hadžiahmetović.

Naredni meč u kvalifikacijama nogometaši BiH igraju 7. septembra u Zenici protiv Kazahstana. Tri dana ranije odigrat će prijateljski meč s Kuvajtom, također u Zenici.